Minustako yrittäjä?

Yritysjohtajan neuvo nuorille: Kokeile, vaikka epäonnistuisit

Yritysjohtajan neuvo nuorille: Kokeile, vaikka epäonnistuisit

Yrittäjyydestä haaveileva nuori oli päivän Picnic-ketjun Ann Wahlroos-Jaakkolan opissa.

|

Picnic-kahvilaketjun toimitusjohtaja Ann Wahlroos-Jaakkola tunnistaa heti Oliver Rehnissä, 18, oikeanlaisen asenteen.
– Yrittäjänä pitää olla tietyn profiilin ihminen. Sinulla on juuri oikeat ainekset lähteä siihen, Wahlroos-Jaakkola sanoo.

Kaksikko tapaa toisensa ensi kertaa. Rehn on saapunut Picnicin pääkonttorille Helsingin Lauttasaaren seuraamaan Wahlroos-Jaakkolan työpäivää. Kyse on Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämästä nuorten ja johtajien yhteisestä NY Shadow Job -päivästä.

Keskustelujen lisäksi päivän ohjelmassa on käynti Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n liittokokouksessa ja tutustumiskäynnit kahdessa kahvilassa.

Rehn tunnustautuu sosiaaliseksi ja riskeistä tykkääväksi tyypiksi. Hän uskoo perustavansa oman yrityksen vielä jonakin päivänä.

– Yrittäjänä pääsee toteuttamaan omia ideoita ja sitä, mistä tykkää. Parhaimmassa tapauksessa pystyy saamaan itselleen elannon.

– Koen, että minkä takia en lähtisi kokeilemaan jotain ekstriimimpää. Yrittäjänä voin kehittää koko ajan itseäni ja yritystä eteenpäin. On itsestä kiinni, kuinka nextille levelille haluaa mennä, hän jatkaa.

Wahlroos-Jaakkolasta on hienoa, miten nuorilla on positiivinen asenne yrittäjyyteen.

– Kun katsoo vanhempia sukupolvia, me olimme hirveän turvallisuudenhaluisia, hän huomauttaa.

On lupa epäonnistua

Kotimaista Picnic Yhtiöt -perheyhtiötä vuodesta 2014 johtanut Wahlroos-Jaakkola haluaa kannustaa nuoria yrittäjiksi. Hän on puhunut paljon myös naisjohtajuudesta.

– Arvostan yrittäjyyttä huikeasti. Se on mielestäni se, mitä me täällä Suomessa tarvitaan. Ja myös kekseliäisyyttä.

Wahlroos-Jaakkolan tärkein oppi erityisesti nuorille on, että itsensä kanssa kannattaa käydä kehityskeskustelu riittävän usein. Hän ymmärtää, että harva 18-vuotias vielä tietää, mitä haluaa elämällään tehdä. Oleellista on suunnitelmien tekeminen ja se, että on rehellinen itselleen.

– Koskaan ei voi tietää, tekeekö oikeita päätöksiä, mutta jossain vaiheessa pitää silti päättää, mitä aikoo tehdä.

Wahlroos-Jaakkolan mielestä epäonnistumisen pelko on turhaa. Kun epäonnistuu jossain, hänen neuvonsa on: analysoi, miksi niin kävi ja sen jälkeen jatka nopeasti eteenpäin.

– Näen paljon tosi epävarmoja ihmisiä, jotka pelkäävät epäonnistumista. Se on ollut varsinkin nuorten tyttöjen ongelma. Duunissa täytyy epäonnistua. Pitää oppia, mikä on se tapa, jolla nousen nopeasti.

Wahlroos-Jaakkola pitää kodin merkitystä suurena. Sillä on väliä, millainen asenne kotona on työntekoon ja yrittäjyyteen. Sama pätee epäonnistumiseen.

– Jos lapsi ei ole saanut epäonnistua lapsena, pienikin epäonnistuminen aikuisena nousee aivan liian isoksi asiaksi.

Hän korostaa myös, että johtajuuteen tai yrittäjyyteen on oltava palo.

– Kuulen usein naisten sanovan haluavansa huipulle. Mutta haluatko oikeasti? Käsi sydämelle. Ei kaikkien tarvitse haluta. Pitää miettiä, olenko valmis siihen. Se vaatii hirveästi duunia.

Hyvä johtaja on sosiaalinen

Oliver Rehn opiskelee liiketaloutta Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa ja työskentelee myyntiedustajana ystävänsä Tom Efratin perustamassa Efrati Productions -yrityksessä. Yritys tekee muun muassa verkkosivuja, hakukonemarkkinointia ja asiakastyytyväisyyskyselyjä.

– Olen työntekijä, mutta viemme yritystä yhdessä eteenpäin, Rehn kertoo.

Yrittäjyyttä hän kokeili viime lukuvuonna opiskelukavereidensa kanssa Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -kasvuohjelmassa. Keksitaikinaa valmistanut ja myynyt Dream Dough -yritys pääsi kasvuohjelman yritysten finaaliin viime keväänä.

Rehnillä on tarve luoda jotakin omaa. Hän on Wahlroos-Jaakkolan kanssa yhtä mieltä siitä, että yrittäjyyden yksi hyvä puoli on se, että tulokset näkee nopeasti.

– Kun näkee menneisyyden tulosta, pystyy näkemään myös eteenpäin, mitä pystyy saavuttamaan, Rehn sanoo.

Kaksikko jakaa myös näkemyksen siitä, että hyvä johtaja on helposti lähestyttävä ja huomioi muut ihmiset.

– Pitää tykätä olla sosiaalinen. Viestintä on tänä päivänä yksi tärkeimpiä asioita johtamisessa. Olisi tosi rankkaa, jos pitäisi pakolla mennä sanomaan, että hyvää työpäivää. On helpompaa, jos se tulee luonnostaan, Wahlroos-Jaakkola sanoo.

Hänelle on tärkeää avoimuus, luottamus ja läpinäkyvyys.

– Pyrin olemaan sopivasti vaativa, jotta ihmiset varmasti tietävät, mitä heiltä odotetaan. On hyvin tärkeää, että ihmiset tietävät oman arvonsa ja merkityksensä yrityksessä. Sitä kautta tavoitteet ovat kohdillaan eikä mikään asia ole sellainen, josta ei voisi puhua.