Minustako yrittäjä?

Tulipalo tuhosi koko liiketilan – Miten olet varautunut riskeihin?
Ryan Shibuya kertoo, miten tulipalo voi tuhota koko yrityksen. Hän oli kuitenkin varautunut toiminnan keskeytykseen.

Tulipalo tuhosi koko liiketilan – Miten olet varautunut riskeihin?

Toiminnan keskeytyminen on iso riski, joka voi ajaa yrityksen konkurssiin.

|

Tulipalot ja vesivahingot ovat iso riski yritykselle ja pahimmillaan toiminnan keskeytyminen ajaa yrityksen konkurssiin.
Suurin osa yrittäjistä on varautunut onnettomuuksiin hyvin. Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia tuhansille palo- ja vesivahingoista. Siitä huolimatta joka kolmas Y-Studion testiin vastanneista ilmoittaa, että iso vahinko käytännössä keskeyttää toiminnan kokonaan. Keskimäärin Pidä bisnes pyörimässä –testiin vastanneet ovat saaneet 61 pistettä sadasta, joten parannettavaa on vielä paljon.

Helsinkiläisen ravintola Hokun omistaja Ryan Shibuya tietää, minkälaista on, kun tulipalo tuhoaa liiketilan – ja kaikki on rakennettava alusta uudelleen.

Punavuoressa sijaitsevassa havaijilaisravintolassa sattui tulipalo kesäkuussa 2016.

Tuli ja savu veivät mukanaan suuren osan irtaimistosta ja aiheuttivat merkittäviä vahinkoja kiinteistölle. Shibuyan mukaan ilman toiminnankeskeytymisvakuutusta ravintoloitsijapari olisi menettänyt kaiken.

– Irtaimiston ja kiinteistön vakuutukset auttoivat kattamaan vahinkoja. Toiminnankeskeytymisvakuutus puolestaan mahdollisti liiketilan vuokran ja laskujen maksun sekä liiketoiminnan jatkumisen, Shibuya sanoo.

Shibuya ja hänen vaimonsa Satu Shibuya avasivat uuden Hokun kauppakeskus Kamppiin Helsingin keskustaan.

Katso Ryan Shibuyan haastattelu kokonaan.