Minustako yrittäjä?

Merja Fagerström

Hienoa, että yritykset heräsivät

Tiedätkö, paljonko työntekijän poissaolo maksaa sinulle? kysyy Fennian Merja Fagerström.

|

Käsi ylös, kuka haluaa olla vapaaehtoisesti sairas?
Ei varmaan kukaan. Oletpa sitten työnantaja tai työntekijä. Onneksi yrityksissä on herätty ja työhyvinvointi ja terveys nousevat korkealle yritysten arvomaailmassa.

Työhyvinvoinnista puhutaan nyt julkisuudessakin paljon. Kokonaisuuteen liittyy niin pakollinen työterveydenhuolto kuin johtaminenkin. Myös työterveydenhuollossa on menty entistä enemmän kohti ennakoivaa hoitoa.

Siitä huolimatta joskus ihminen sairastuu.

Finanssialan keskusliitto julkaisi toukokuun alussa tilaston, jonka mukaan yritysten työntekijöilleen maksamien sairaskuluvakuutusten määrä on kaksinkertaistunut välillä 2009-2015. Sairaskuluvakuutus nopeuttaa hoitoon pääsemistä ja paluuta töihin.

Sairaskuluvakuutus on nyt lähes 200 000 työntekijällä. Työmaata vielä riittää, sillä Suomessa on yli kaksi miljoonaa työntekijää.

Miksi sitten yritykset haluavat panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin esimerkiksi hankkimalla vielä työterveyshuoltoa täydentäviä palveluja, kuten sairaskuluvakuutuksia?

Syitä on monia.

Ensinnäkin keskipalkkaa nauttivan työntekijän jokainen poissaolopäivä maksaa yritykselle 300-350 euroa. Se on paljon rahaa. Yritykset haluavat työntekijänsä nopeasti takaisin töihin. Ja tietenkin jokainen haluaa myös pikaisesti selvyyden omasta terveydentilastaan ja parantua.

Toiseksi tietyillä aloilla on kova kilpailu työntekijöistä. Sairaskuluvakuutus on yksi keino sitouttaa työntekijöitä. Se on myös arvokas valtti rekrytoinnissa.

Kolmanneksi etenkin nuoremmat yrittäjät ovat entistä valveutuneempia ja tekevät erilaisia arvovalintoja, joista terveys on yksi.

Myös tarjonta eli tietoisuus erilaisista vaihtoehdoista on lisääntynyt. Kaikille ei sovi samanlainen sairaskuluvakuutus. Eri kokoisille yrityksille löytyy kuitenkin useita erilaisia vaihtoehtoja.

Tärkeä kysymys kuuluukin, miten yrittäjä itse hoitaa omaa terveyttään? Osa hoitaa hyvin ja osa taas ei. Moni vetoaa kiireeseen, joka on huono tekosyy.

Jos yksittäisen työntekijän poissaolo maksaa 300-350 euroa päivässä, mikä on hintalappu yrittäjän omalle poissaololle? Aika korkea.

Kirjoittaja Merja Fagerström on Fennian tuotepäällikkö.

Lue henkilövakuutuksista lisää.