Minustako yrittäjä?

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Haluatko perustaa yrityksen? Torju vaaran paikat – Katso video

Uusin Y-Koulu paneutuu kuolemanlaakson ylittämiseen. Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma on tärkeä työkalu ennen yrityksen perustamista.

|

Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta sitä ennen aloittavan yrittäjän pitää tehdä paljon pohjatyötä. Pohjatyö auttaa selventämään yrityksen liiketoiminnallisia menestysmahdollisuuksia, mutta myös yrittäjän henkisiä valmiuksia.

Helsingin Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Valentin Babitzin sanoo, että Helsingin yksikön yritysneuvonnassa käy vuosittain nelisen tuhatta yrittäjäksi aikovaa esittelemässä liikeideaansa. Näistä vain tuhat päätyy perustamaan yrityksen.

Babitzin painottaa liiketoimintasuunnitelman tekemistä. Se on koko yritystoiminnan punainen lanka.

– Suunnitelman tekeminen pukee konkretiaksi asiat. Mikä on oikeasti se liikeidea? Mitä tuotteita tai palveluja yritys aikoo myydä? Mitkä ovat yrityksen kilpailijat? Miten hoituu myynti ja markkinointi? Entä rahoitus? Babitzin luettelee.

Aloittavalla yrittäjällä on vastassaan kova tilasto, jonka sisäistäminen motivoi panostamaan ennakkosuunnitteluun. Tilaston mukaan 50 prosenttia perustetuista yrityksistä lopettaa syystä tai toisesta toimintansa ensimmäisen 3-5 vuoden aikana.

Babitzin auttaa yrittäjiä uusimmassa Y-Koulussa varomaan ja väistämään alkuvaiheen vaaran paikat. Y-Koulun lähetys ja oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Voit ladata oppimateriaalin tästä: Y-Koulu_Kuolemanlaakso

Oppimateriaalissa on tarkemmin kuvattu liiketoimintasuunnitelman eri vaiheet, rahoituksen tarpeen huomioiminen, kannattavuuslaskelman kaavat ja muut yritystoiminnan riskit.

Y-Koulun syyskausi käynnistyi elokuussa, kun myyntikuiskaajanakin tunnettu Pasi Rautio antoi vinkkejä myyntiin. Syyskuussa puolestaan Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen kertoi näkemyksensä hinnoittelusta. Kaikki lähetykset on katsottavissa osoitteessa http://staging.ystudio.qs.fi/koulu/