Yrittäjyys

Lakutehtailija kyllästyi byrokratiaan – Perusti oman valtion

Lakutehtailija kyllästyi byrokratiaan – Perusti oman valtion

Kouvolan Lakritsin uusin markkinointitempaus tähtää isoon tavoitteeseen: brändin arvo satakertaiseksi.

|

Erikoisista markkinointitempauksista tunnettu lakutehtailija Timo Nisula on taas vauhdissa.
Tällä kertaa Nisula julistaa Kouvolan Lakritsi Oy:n itsenäiseksi valtioksi. The Republic of Liquorice –nimeä kantava valtio sijaitsee yrityksen tehdasalueella eli Kouvolan laitamilla.

– Nykymaailman menoa katsellessa tulee jotenkin epätoivoinen ja avuton olo, joten päätin perustaa oman mallivaltion, josta voimme vientituotteena viedä naapurivaltioihin hyviä käytänteitä ja tekoja pelkän puhumisen sijaan, Nisula perustelee aikeitaan.

Hänen mukaansa kyseinen mallivaltio on mielensäpahoittamisvapaa, ankeusvapaa, byrokratiavapaa, verovapaa, direktiivivapaa, ydinasevapaa ja ainoa valtio maailmassa, joka lämpiää biokaasulla. Samalla Nisula kutsuu kaikkia uuden valtion kansalaiseksi.

Brändi kertaa sata

 

Todellisuudessa mallivaltion perustaminen on osa lakutehtailijan suunnitelmaa kasvattaa Kouvolan Lakritsin brändin arvo satakertaiseksi.

– Se on pitkällinen tie, mutta kyllä se sieltä tulee. Lakritsista on jo tehty design-vientituote ja gourmet-ruuan raaka-aine. Meiltä on tulossa myös jäätelö ja pari aivan uutta tuotetta, jollaista kukaan maailmassa ei ole ikinä tehnyt, Nisula kertoi jo toukokuussa Y-Studiolle.

Lakutehtailija on kasvattanut Kouvolan Lakritsin liikevaihdon kahdeksassa vuodessa kaksinkertaiseksi 1,6 miljoonasta eurosta 3,2 miljoonaan.

Lue Nisulan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.