Johtaminen

Yksinkertainen neuvo myynnin johtamiseen: Muista kiittää – Katso koulutus

Yksinkertainen neuvo myynnin johtamiseen: Muista kiittää – Katso koulutus

Y-Koulun lähetys koostuu kolmesta osasta: Myynnin johtaminen ja mittarit, lisää myyntiä B2B-yrityksissä ja lisää myyntiä B2C-yrityksissä.

|

Myyntikuiskaajana tunnettu Pasi Rautio kehottaa pieniäkin työnantajayrityksiä kehittämään myynnin johtamista.
Hänen mukaansa myynnin johtaminen koostuu pk-yrityksissä lopulta yksinkertaisista asioista, joita ei kuitenkaan aina tunnisteta. Yksinkertaisimmillaan tulokset paranevat jo sillä, että yrittäjä muistaa kiittää hyvistä suorituksista, uskaltaa jakaa riittävästi vastuuta ja luottaa työntekijöihinsä.

Myynti vaatii myös suunnitelmallisuutta.

– Pyydän aina ensimmäiseksi asiakkaitani piirtämään myyntiprosessin. Vasta sen jälkeen myynti ja markkinointi muuttuvat suunnitelmalliseksi, eikä se ole arpomista, Rautio sanoo.

Myyntiprosessiin kuuluvat muun muassa potentiaalisten asiakkaiden rajaaminen, valmistelutyöt, kontaktointi, luottamuksen rakentaminen, kaupan päättäminen, erilaiset mittarit, asiakkaasta huolehtiminen ja vastuiden jakaminen.

Myyntikuiskaaja nostaa esiin myös myynnin mittarit, joista osa voi johtaa jopa harhaan eli kaunistellaan tuloksia.

– On yleinen virhe, jos mitataan pelkästään myyntikäyntejä ja euroja. Vähintään yhtä tärkeää on selvittää, kuinka tyytyväisiä asiakkaat ovat, kuinka usein asiakkaat suosittelevat yritystä ja kuinka monta tarjousta menee läpi ja kuinka monta hylätään. Kaikki hylätyt pitää soittaa läpi ja kysyä, miksi ei onnistuttu.

Rautio auttaa yrittäjiä myynnin kehittämisessä elokuun Y-Koulussa. Koulutus jakautuu kolmeen 10 minuutin osioon: myynnin johtaminen ja mittarit, lisää myyntiä B2B-yrityksissä ja lisää myyntiä B2C-yrityksissä.

Aiemmat Y-Koulut ovat katsottavissa täältä. Aiheina ovat talouden hallinta, tietoturva, rekrytointi ja yrittäjän hyvinvointi.

Rautio vetää myös syksyn aikana 15 paikkakunnalla Myynti-iltamia, joihin on ilmoittautunut jo yli 1 000 yrittäjää. Valmennuksen aiheena on ”Myynnin pelko on konkurssin alku”. Myynti-iltamat ovat jatkoa Markkinointi-iltamille, jotka vetivät kymmeniin tilaisuuksiin yli 7 000 kuulijaa.

Voit ilmoittautua Myynti-iltamiin täältä.