Johtaminen

Miten sinusta tulee parempi esimies? Usko palautetta – Katso koulutus

Miten sinusta tulee parempi esimies? Usko palautetta – Katso koulutus

|

Jokainen yrittäjä on esimies. Yksinyrittäjä johtaa itsensä lisäksi ympärillä olevia verkostoja. Työnantajayrittäjä on puolestaan esimies ja johtaja myös työntekijöilleen.

Rainmakerin osakas Mika Aittamäki sanoo, että esimiehenä oleminen vaatii yrittäjältä jatkuvaa kouluttautumista ja opiskelua.

– Esimiehen pitää olla ahne palautteelle. Sen lisäksi hänen täytyy uskoa palautetta. Ja vielä lopuksi haluta kehittää itseään palautteen perusteella, Aittamäki listaa.

Huonojen, keskinkertaisten ja hyvien esimiesten välillä on isoja eroja. Aittamäen mukaan esimiestyön ainoa tarve on ihmisten kehittäminen. Ihmisten kehittämisellä hän tarkoittaa henkilökunnan potentiaalin tunnistamista.

– Esimiehen pitää oppia tuntemaan työntekijänsä eli miten ja mistä he motivoituvat. Lisäksi oikea-aikainen ja täsmällinen palaute on tärkeää. Palautteen täytyy viedä aina eteenpäin. Ja lopuksi, esimiehen tehtävä on tarkkailla mihin potentiaalia vapautuu ja ohjata yksilöitä oikeaan suuntaan.

Aittamäki antaa yrittäjille marraskuun Y-Koulussa neuvoja esimiestyöstä. Koulutus on katsottavissa osoitteessa: http://staging.ystudio.qs.fi/koulu/

Voit katsoa kaikki kevät- ja syyskauden Y-Koulut samasta osoitteesta. Koulutuksen aiheina ovat muun muassa hinnoittelu, myynti, kuolemanlaakson ylittäminen, rekrytointi ja talous.

Y-Koulun lähetykset ja oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, eivätkä vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Tee myös Hyvä työpaikka -testi täällä.