Johtaminen

Lakutehtailijan hurja lupaus – brändin arvo satakertaiseksi

Lakutehtailijan hurja lupaus – brändin arvo satakertaiseksi

Suorapuheinen yrittäjä Timo Nisula aikoo tehdä lakritsista design-vientituotteen ja gourmet-ravintoloiden raaka-aineen.

|

Timo Nisulan tie yrittäjänä on ollut välillä kuoppainen, mutta mies on kiistatta menestynyt. Hän on kasvattanut Kouvolan Lakritsin liikevaihdon kahdeksassa vuodessa kaksinkertaiseksi 1,6 miljoonasta eurosta 3,2 miljoonaan.

Seuraava haaste on monta kertaluokkaa suurempi. Nisula aikoo kasvattaa Kouvolan Lakritsin brändin arvon satakertaiseksi.

”Lupasin itselleni satakertaistaa brändin arvon. Se on pitkällinen tie, mutta kyllä se sieltä tulee.”

Miten aiot saavuttaa tavoitteen käytännössä?

”Brändi uudistuu. Lisäksi lakritsista on jo tehty design-vientituote ja gourmet-ruuan raaka-aine, jota käytetään neljässä ravintolassa. Meiltä on tulossa myös jäätelö ja pari aivan uutta tuotetta, jollaisia kukaan maailmassa ei ole ikinä tehnyt.”

Uskoa pitää olla

Timo Nisula sanoo oppineensa yrittäjänä monta asiaa. Tärkein oppi, johon yrittäjyys hänen mielestään tiivistyy, on tässä:

”Usko itseesi äläkä ikinä anna periksi. Ilman uskoa tästä ei tule mitään.”

”Kun tuntuu huonolta ja kaikki menee päin helvettiä, täytyy vain jatkaa eteenpäin. Pitää olla voittamisen asenne ja intohimo tekemiseen.”

Nisula korostaa, että menestyminen ei edelleenkään vaadi huipputeknologiaa tai ainutlaatuista osaamista. Jokaisen yrittäjän dna:sta pitää löytyä ainakin kolme asiaa, joista oikea hinnoittelu on yksi.

”Jos haluat menestyä, voit valita minkä hyvänsä alan. Voit perustaa vaikka autokorjaamon. Menestyt, jos palvelet asiakkaita hyvin ja muistat tehdä kaiken hieman eri tavalla ja paremmin kuin muut.”

”Aika vähilläkin tekemisillä voit erottua joukosta ja menestyä. Se on ihan saletin varma asia.”

Suomi tarvitsee yrittäjän asennetta

Nisula on ilokseen huomannut, että hänen oppien mukaan toimivia yrittäjiä on Suomessa koko ajan enemmän.

”Katsopa vaikka miten alle 30-vuotiaat toimivat, kun he perustavat startupeja. Monessa uudessa yrityksessä on ihan helkkarin hyvä meininki.”

Nisula käy mielellään puhumassa yrittäjyydestä opiskelijoille. Kaikkien ei pidä Nisulankaan mielestä ryhtyä yrittäjäksi, mutta kaikille lapsille pitäisi opettaa yrittäjämäinen asenne. Yrittäjyyteen liittyy kuitenkin riskejä.

”Tee mitä hyvänsä, mutta tee se paremmin kuin kukaan muu on ikinä tehnyt. Kun asenne tekemiseen on oikea, kuka tahansa voi pärjätä.”

”Tämän asenteen kun saisi iskostettua kaikkiin suomalaisiin. Sillä tämä maa saadaan nousuun.”