Talous

Kampaamopalveluiden ”Airbnb” keräsi jättisumman

Kampaamopalveluiden ”Airbnb” keräsi jättisumman

Viime hetken hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden markkinapaikka Timma toimii nyt suurimmissa suomalaiskaupungeissa ja on aloittanut kansainvälistymisen Tukholmasta.

|

Hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden markkinapaikka Timma on saanut jättimäisen, 600 000 euron rahoituksen.
Reaktor Ventures teki Timmaan 350 000 euron pääomasijoituksen ja toinen osa rahoituksesta on Tekesin avustusta.

Timma käyttää rahoituksen kansainväliseen kasvuun. Yhtiö aloittaa kansainvälistymisen Ruotsista, jossa toiminta on jo käynnissä ja ensimmäiset työntekijät palkattu.

– Maailmalta löytyy muutamia kampaamoja ja kauneushoitoloita listaavia sivustoja, mutta missään ei ole mahdollista vertailla vapaita aikoja ja hintoja keskenään palvelukohtaisesti, kertoo Timman hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hyytiäinen.

Suurimmat kaupungit mukana

Timma on osa trendiä, jossa pienet palveluntarjoajat ryhmittyvät vertailualustan ympärille. Sama on tapahtunut viime vuosina esimerkiksi majoitus- ja ravintolaliiketoiminnassa.

Tunnetuimmat esimerkit ovat Hotels.com, Airbnb, Uber ja suomalainen Wolt. Helppokäyttöinen palvelu hyödyttää sekä kuluttajia löytämään tarvitsemansa palvelun että yrittäjää markkinoimaan omaa toimintaansa.

– Suomessa pelkästään on yli 12 000 kampaamoalan yrittäjää, mutta alan toimijat ovat aiemmin olleet hankalasti löydettävissä ja vertailtavissa. Timman tavoite on tuoda yrittäjät esiin ja murtaa aluekohtaiset rajat hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden käytössä. Kuluttajan ei tarvitse enää rajoittua lähialueen toimijoihin, vaan on mahdollista löytää itselleen sopiva palveluntarjoaja, missä ikinä liikutkaan, tulevaisuudessa myös ulkomailla, Hyytiäinen sanoo.

Palvelua käyttää tällä hetkellä aktiivisesti noin 20 000 kuluttajaa ja 900 liikettä.

Timman kautta yrittäjät ansaitsevat keskimäärin 500 euroa kuussa ylimääräistä ajoista, jotka muuten menisivät hukkaan. Palvelu toimii Suomessa pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Timma on aiemmin kasvanut tulorahoituksella ilman ulkopuolista sijoittajaa. Yrityksen liikevaihto nousi edellisellä tilikaudella 700 000 euroon. Voimakkaasti kasvava liikevaihto oli yksi syy, miksi Reaktor Ventures halusi sijoittaa yritykseen.